SPINAZIETAART     4 personen
Ingrediënten:
                                                                                                   

1 pakje bladerdeeg (of tante Fanny bladerdeeg of Quiche deeg)       
1 pak 500 gram spinazie
1 bakje magere spekblokjes
6 eieren
1 extra ei voor insmeren letters
150 gr geraspte (oude) kaas
1 bakje volle kwark 150 gram
(of kookroom of crème fraiche)
1 springvorm

Bereiding:

3 eieren koken en de oven voorverwarmen op 170 gr.
Ontbijtspek in stukjes bakken
Spinazie ontdooien en het geheel goed uit laten lekken.  (Wat nootmuskaat erdoor)
3 eieren kloppen. Dan de kwark en geraspte kaas erdoorheen.
Dit alles met het ontbijtspek door de spinazie roeren.

Springvorm invetten en bekleden met het bladerdeeg (3 stukjes deeg overlaten)
De gekookte eieren halveren en op de bodem leggen.
Daar het spinaziemengsel eroverheen verdelen
en reepjes bladerdeeg kruiselings erover                                                                                
(Of eigen fantasie gebruiken bv. letters.)
Bladerdeeg met eigeel insmeren.  
Schotel in de hete oven plaatsen.
Hetelucht 60 minuten op 170 graden.

Dit recept kregen we van Bertha Klok.
Zij bakte deze voor onze jaarvergadering van februari 2019   

Laatste Foto’s
IMG_5085 IMG_5083 IMG_5080 IMG_5073 IMG_4432 IMG_4430