Stevie’s Pasta   (Dit recept werd aangereikt door Alie Veldhuizen)

INGREDÏENTEN voor 2 personen

Plus minus 400 gram pasta
2 flinke trostomaten, ½ courgette
1 kleine rode paprika
300 gram salami, ½ zakje geraspte kaas

KRUIDEN: Thijm, oregano en bruschetta
(Bruschetta is een gedroogde Italiaanse kruidenmix, bv. bij Xenos)

BEREIDINGSWIJZE oftewel hoe jet mot make:
Breng de pasta aan de kook en laat het doorkoken tot ze bijna gaar is. (bijtgaar)

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes.
Snijd de tomaat in kleine blokjes en ach, doe de courgette ook maar.
Mik de gesneden groenten en de salami in een ovenschaal en schep ze door met 1 theelepel thijm, 1 theelepel oregano en een flinke EETlepel bruschetta kruiden. Desnoods meer als de smaak nog te flauw is.

Zet de ovenschaal even in de oven tot het goed warm is, ongeveer op 160 graden.
Als de pasta bijtgaar is even afgieten. Niet afspoelen met koud water.
Meng de afgegoten pasta met de groente mix uit de oven en schep er een kwartzakje van de kaas overheen.
Kaas mag ook op het bord pas gemengd worden voor mensen die kaas echt smerig vinden.

Plaats de schaal in het midden van de oven.
Zet de oven op 180 graden en laat het een kwartier tot 20 minuten staan.
De schaal kan het beste afgedekt worden met alufolie zodat de pasta niet uitdroogt of zwart wordt.

Natuurlijk ook je eigen kookervaring en smaak gebruiken zodat de bedenker van dit gerecht altijd gevrijwaard is van evt. mislukkingen.

Eet smakelijk, bon apetite, have a nice meal, fressen sie schmecklich, hao chi, hasta la pasta.

Laatste Foto’s
IMG_5085 IMG_5083 IMG_5080 IMG_5073 IMG_4432 IMG_4430